HNY! Frank & Menno blikken terug op 2017HNY! Frank & Menno blikken terug op 2017

HNY! Frank & Menno blikken terug op 2017

Gelukkig nieuwjaar! Twee standaard woorden, niettemin gemeend. Wij wensen iedereen zakelijk én privé een gezond en gelukkig 2018 toe. In dit nieuwe jaar zal Sustay met veel genoegen persoonlijk elk kwartaal terugblikken op wat er allemaal speelt in de markt, bij Sustay en soms op persoonlijk vlak van de teamleden van Sustay. Om dit goed af te trappen leek het ons gepast om nog eenmaal stil te staan bij het prachtige jaar 2017. Een jaar waarin wederom uit de vele prakijkverhalen, bijeenkomsten, onderzoeken en media bleek dat Sustay in een enorme behoefte op volkshuisvestelijk gebied voorziet.

Lees verder

NOS onderzoek: veel dertigers klem op woningmarktNOS onderzoek: veel dertigers klem op woningmarkt

NOS onderzoek: veel dertigers klem op woningmarkt

Eind december plaatste de NOS (in samenwerking met regionale omroepen) een schrijnend artikel over dertigers en eind twintigers die volledig klem zitten op de woningmarkt. Sustay herkent deze praktijk als geen ander. Vaak verdient men teveel voor een sociale huurwoning, maar is een koopwoning weer te duur. Vrij sector huurwoningen zitten vaak ruim boven de € 1.000,- en dit kunnen de meesten niet betalen.

Lees verder

Project B@ducated naar CamelotProject B@ducated naar Camelot

Project B@ducated naar Camelot

Sustay heeft met Camelot Real Estate een koopovereenkomst gesloten inzake het project B@ducated te Utrecht. Het nieuwe project in Leidsche Rijn Centrum leidt tot 250 studio’s en eenkamerappartementen met een oppervlakte tussen de 23 en 48m2. Daarnaast komen er ook een aantal commerciële ruimtes in de plint van het gebouw. Eind 2017 wordt de bouw van de tweede verdieping afgerond. In totaal komen er zes verdiepingen.

Lees verder

PDF BZK/VNG: Gemeentelijk instrumentarium middenhuur

PDF BZK/VNG: Gemeentelijk instrumentarium middenhuur

Bij gesprekken in het kader van de Samenwerkingstafel Middenhuur merkten de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) dat er bij gemeenten behoefte is aan een overzicht van het beschikbare instrumentarium dat kan worden ingezet voor middenhuur. Dit document is tot stand gekomen door een samenwerking tussen VNG en BZK.

Lees verder

Inwoners Bunnik krijgen voorrang bij project RhijnhaegheInwoners Bunnik krijgen voorrang bij project Rhijnhaeghe

Inwoners Bunnik krijgen voorrang bij project Rhijnhaeghe

De inwoners van de gemeente Bunnik krijgen voorrang bij de inschrijving voor de nieuwe vrijesectorhuurwoningen en de koopappartementen van project Rhijnhaeghe. De voorrang biedt ontwikkelaar Sustay op eigen initiatief aan. Eerder werd dit al op deze wijze gerealiseerd bij project Van Reeshof in Nieuwegein. Dit werd zeer positief ontvangen.

Lees verder

Inloopavond project Rhijnhaeghe Bunnik 20 november

Inloopavond project Rhijnhaeghe Bunnik 20 november

Op maandagavond 20 november wordt het nieuwe woningbouwproject 'Rhijnhaeghe' te Bunnik gepresenteerd. Omwonenden en betrokkenen zijn dan van harte welkom tijdens deze inloopavond.

Locatie: Kantoorgebouw Rhijnhaeghe 2, J.F. Kennedylaan 99-101, Bunnik
Duur: 19:30 tot 21:30

Lees verder

Start bouw 22 eengezinswoningen Bergkwartier ZeewoldeStart bouw 22 eengezinswoningen Bergkwartier Zeewolde

Start bouw 22 eengezinswoningen Bergkwartier Zeewolde

Maandag 23 oktober is de bouw van 22 eengezinswoningen in het Bergkwartier in Zeewolde gestart. Dit project omvat tevens een aantal Nul-op-de-Meter-woningen. Deze duurzame woningen wekken evenveel energie op als de bewoners nodig hebben voor de woning en het huishouden. De huurwoningenwoningen zijn ontwikkeld door Sustay en eigendom van het ASR Dutch Core Residential Fund die deze in de vrije sector zal verhuren.

Lees verder

Sustay start met bouw van 36 appartementen in Bergen op Zoom

Sustay start met bouw van 36 appartementen in Bergen op Zoom

Eind augustus is ontwikkelaar van duurzame en betaalbare huurwoningen Sustay gestart met de bouw van 36 huurappartementen in De Markiezaten te Bergen op Zoom.

Lees verder

Van Reeshof: vrije sector huurwoningen met voorrang voor 65+ers opgeleverd.

Van Reeshof: vrije sector huurwoningen met voorrang voor 65+ers opgeleverd.

Nieuwegein is veertig nieuwe woningen rijker aan de Van Reeslaan in de wijk Jutphaas Wijkersloot. Deze woningen liggen dichtbij voorzieningen. Samen met de nieuwe bewoners, a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer en ontwikkelaar Sustay bracht Wethouder Hans Adriani op 24 augustus 2017 hierop een toost uit.

Lees verder

Sustay & Gemeente Nieuwegein boeken groot succes op het gebied van volkshuisvesting!Sustay & Gemeente Nieuwegein boeken groot succes op het gebied van volkshuisvesting!

Sustay & Gemeente Nieuwegein boeken groot succes op het gebied van volkshuisvesting!

Vorige week zijn alle 40 driekamerappartementen van project Van Reeshof in Nieuwegein voor oplevering verhuurd aan de vooraf vastgelegde doelgroep: senioren uit Nieuwegein.

Lees verder

Sustay onderzoekt duurzaamheid bij nieuwbouwwoningen

Sustay onderzoekt duurzaamheid bij nieuwbouwwoningen

In hun missie om nieuwbouw huurwoningen te realiseren die voor de huurder, belegger en het milieu meerwaarde opleveren, heeft Sustay een stagiair aangetrokken. In de periode tussen februari en juli doet Gerben van der Korput onderzoek naar de haalbaarheid van nul op de meter woningen.

Lees verder

Primeur: Sustay slaat 1e paal B@ducated virtueel op andere locatie!

Primeur: Sustay slaat 1e paal B@ducated virtueel op andere locatie!

In Leidsche Rijn Centrum (Utrecht) is op dinsdagmiddag 13 juni middels Virtual Reality techniek de start bouw van project B@ducated (& Reykjavik) gevierd. In Brasserie Grauwaart, gelegen aan de andere kant van het spoor, werden genodigden toegesproken door wethouder Kees Geldof van de Gemeente Utrecht, commercieel directeur Marco Dekker van bouwbedrijf De Vries & Verburg en projectmanager Giel van Wijk van ontwikkelaar Sustay. Het welkomstwoord, door middel van een ludieke en interactieve quiz, werd verzorgd door Björn Six (Sustay).

Lees verder

ASR Dutch Core Residential Fund koopt 22 woningen in ZeewoldeASR Dutch Core Residential Fund koopt 22 woningen in Zeewolde

ASR Dutch Core Residential Fund koopt 22 woningen in Zeewolde

Op de Provada werd donderdag 1 juni de koopovereenkomst getekend voor 22 grondgebonden woningen in Zeewolde. Robbert van Dijk tekende namens het ASR Dutch Core Residential Fund, Frank Pieper en Menno Schapendonk namens Sustay.

Lees verder

Sustay start met bouw van 399 woningen in Utrecht

Sustay start met bouw van 399 woningen in Utrecht

Begin mei is ontwikkelaar van duurzame en betaalbare huurwoningen Sustay gestart met de bouw van honderden huurappartementen in Utrecht, verdeeld over twee gebouwen, welke deel uitmaken van het nieuwe stadshart Leidsche Rijn Centrum.

Lees verder

Ontwikkeling van 44 woningen in WaalwijkOntwikkeling van 44 woningen in Waalwijk

Ontwikkeling van 44 woningen in Waalwijk

Aan de Mercatorlaan in Waalwijk worden 44 woningen ontwikkeld door Sustay.

Lees verder

Sustay ontwikkelt 36 appartementen in Bergen op ZoomSustay ontwikkelt 36 appartementen in Bergen op Zoom

Sustay ontwikkelt 36 appartementen in Bergen op Zoom

De gemeente Bergen op Zoom heeft met de Utrechtse woningontwikkelaar Sustay en Maas-Jacobs uit Zundert grondovereenkomsten gesloten voor de ontwikkeling van twintig koop- en 36 vrijesectorhuurappartementen.

Lees verder

Sustay ontwikkelt multifunctioneel project De Geus in Stationsgebied Leiden

Sustay ontwikkelt multifunctioneel project De Geus in Stationsgebied Leiden

Met het fonkelnieuwe duurzame complex De Geus tegenover het Centraal Station krijgt Leiden dankzij ontwikkelaar Sustay dan eindelijk haar eigen megabioscoop. De Geus biedt ruimte aan acht bioscoopzalen, congresruimte, 84 betaalbare huurwoningen, horeca, retail en een parking.

Lees verder

Eerste paal geslagen in Hart van De MeernEerste paal geslagen in Hart van De Meern

Eerste paal geslagen in Hart van De Meern

In De Meern is op 25 januari officieel de bouw gestart van project Rhenomare. In café De Don tegenover het bouwterrein werden geïnteresseerden, betrokkenen en buurtbewoners toegesproken door projectleider Kevwe Scott Emuakpor van ontwikkelaar Sustay, wethouder Paulus Jansen en Tjeerd de Boer van bouwer Schutte Bouw & Ontwikkeling.

Lees verder

Sustay en Syntrus voorzien Utrecht van broodnodige betaalbare huurappartementen

Sustay en Syntrus voorzien Utrecht van broodnodige betaalbare huurappartementen

Het gebrek aan geschikte woningbouwlocaties in ons land wordt echt nijpend. “Wat we nodig hebben is een nieuwe grootschalige Vinex-operatie nieuwe stijl“, zegt Rob Vester van Syntrus Achmea Real Estate & Finance. En: dankzij VastgoedJournaal kan Syntrus Achmea een mooie transactie met Sustay bekendmaken. 

Lees verder

Sustay en a.s.r. slaan eerste paal in Arnhem

Sustay en a.s.r. slaan eerste paal in Arnhem

In Arnhem – Malburgen is op 17 november officieel de bouw gestart van 36 energiezuinige eengezinswoningen. Chris van Harten van a.s.r. vastgoed vermogensbeheer, Menno Schapendonk en Frank Pieper van Sustay, Tjeerd de Boer van Schutte Bouw en Henk van Ramshorst van Volkshuisvesting verrichtten de openingshandeling. 

Lees verder

Vergunning voor nieuwbouwproject Rhenomare

Vergunning voor nieuwbouwproject Rhenomare

Donderdagavond 27 oktober heeft de gemeente ingestemd met het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning voor project Rhenomare. Dit is een belangrijke stap op weg naar de realisatie van 63 vrije sector huurwoningen op de plek van voormalig restaurant Rhenomare en de timmerfabriek van Van den Brandhof. Na jaren van stilstand is dit de eerste ontwikkeling die van start gaat in het hart van De Meern.

Lees verder

Ondernemersvereniging blij met ontwikkelingen Rhenomare

 

Direct gelegen aan de Leidsche Rijn in De Meern - gemeente Utrecht, verrijst het nieuwbouwproject Rhenomare. Na jaren stilstand heeft Sustay het project opgepakt en nieuwbouw mogelijk gemaakt. Bewoners en ondernemers zijn blij met de ontwikkelingen. Kees Verkerk van Ondernemersvereniging Leidsche Rijn verteld hierover aan 'U in de Wijk Leidsche Rijn'.

Lees verder

Syntrus Achmea RE&F ontmoet de disruptieve ontwikkelaar SustaySyntrus Achmea RE&F ontmoet de disruptieve ontwikkelaar Sustay

Syntrus Achmea RE&F ontmoet de disruptieve ontwikkelaar Sustay

Gisteren stelde Rob Vester zich met zijn ontwikkelingsbedrijf tijdens een lunch in het Okura Hotel voor aan 20 middelgrote creatieve, disruptieve ontwikkelaars. De bijeenkomst, georganiseerd door Syntrus Achmea RE&F in samenwerking met Vastgoedjournaal.nl, was bedoeld om in contact te komen met deze groeiende groep ontwikkelaars die steeds meer het verschil gaat maken. Hoofddoelstelling van de dag 'Hoe krijgen we meer woningproductie'.

Lees verder

Bouw gestart Van Reeshof - appartementen in Nieuwegein

 

De bouw van veertig appartementen tussen Van Reeslaan en Sluyterslaan in Nieuwegein is begonnen. Donderdagmiddag 15 september was de eerste bouwhandeling met het onthullen van het bouwbord. Directeur projecten Sustay Kevwe Scott-Emuakpor vertelt over het project op NieuwegeinTV.nl.

Lees verder

Betaalbaar huren: zo kan het wel

 Drie ontwikkelaars bouwen tegen de trend in goedkope huurwoningen. Hoe krijgen ze dit voor elkaar en waarom verhogen ze de huren niet?

Lees verder

Start bouw 41 energiezuinige huurwoningen in Deventer!Start bouw 41 energiezuinige huurwoningen in Deventer!

Start bouw 41 energiezuinige huurwoningen in Deventer!

SchutteBouw is gestart met de bouw van 41 vrije sector huurwoningen in Rivierenwijk te Deventer. De eerste woningen zullen in december 2016 worden opgeleverd. De praktische, energiezuinige en betaalbare eengezinswoningen zijn ontwikkeld door Sustay en worden voorzien van een leuke tuin, ruime berging en soms een eigen parkeerplaats! De woningen in het Reestkwartier worden verhuurt via NederWoon. 

Lees verder

a.s.r. vastgoed vermogensbeheer en SUSTAY tekenen overeenkomst voor 36 eengezinswoningen in Arnhema.s.r. vastgoed vermogensbeheer en SUSTAY tekenen overeenkomst voor 36 eengezinswoningen in Arnhem

a.s.r. vastgoed vermogensbeheer en SUSTAY tekenen overeenkomst voor 36 eengezinswoningen in Arnhem

 a.s.r. vastgoed vermogensbeheer en huurwoningontwikkelaar SUSTAY | verantwoord wonen hebben een turn-key overeenkomst gesloten voor 36 energiezuinige eengezinswoningen in Malburgen-West te Arnhem.

Lees verder

Wie ontwikkelt de woning in het middensegment?Wie ontwikkelt de woning in het middensegment?

Wie ontwikkelt de woning in het middensegment?

Menno Schapendonk van Sustay in debat op PROVADA 2016. Sustay heeft met haar aanpak en geheel eigen focus op betaalbare en duurzame huurwoningen een manier bedacht om de verbinding tussen volkshuisvesting en marktkapitaal opnieuw vorm te geven. Daadkracht bestuurders volkshuisvesting, gelijke mindset en samen haalbare business case bouwen zijn de sleutel.

Lees verder

Oplevering woningen Frankhuis in Zwolle

 Op 2 juni leverde huurwoningontwikkelaar SUSTAY | verantwoord wonen, de woningen in de wijk Frankhuis in Zwolle op aan a.s.r vastgoed vermogensbeheer. Het gaat om 12 energiezuinige eengezinswoningen met zonnepanelen. De woningen worden toegevoegd aan de woningportefeuille van het ASR Dutch Core Residential Fund.

Lees verder

SUSTAY en Lokin Tamse tekenen overeenkomst voor de ontwikkeling van 41 huurwoningen in Deventer.SUSTAY en Lokin Tamse tekenen overeenkomst voor de ontwikkeling van 41 huurwoningen in Deventer.

SUSTAY en Lokin Tamse tekenen overeenkomst voor de ontwikkeling van 41 huurwoningen in Deventer.

Lokin Tamse en huurwoningontwikkelaar SUSTAY | verantwoord wonen hebben ten behoeve van het Woningfonds Oost Nederland een turn-key overeenkomst gesloten voor 41 energiezuinige eengezinswoningen (vrije sector huur) nabij de Geulstraat te Deventer. 

Lees verder

Sustay levert Zwolse woningen op voor ASRSustay levert Zwolse woningen op voor ASR

Sustay levert Zwolse woningen op voor ASR

Sustay heeft de eerste van de dertig eengezinswoningen opgeleverd in de Zwolse nieuwbouwlocatie Stadshagen. ASR Dutch Core Residential Fund neemt deze woningen op in zijn portefeuille. De huurwoningontwikkelaar heeft de achttien zeer energiezuinige eengezinswoningen 25 april opgeleverd. In totaal gaat het om dertig grondgebonden eengezinswoningen op de nieuwbouwlocatie Stadshagen in Zwolle. Op 2 juni volgt de oplevering van de andere twaalf energiezuinige woningen in de wijk Frankhuis. Schutte Bouw & Ontwikkeling realiseert de woningen. 

Lees verder

Geslaagde themabijeenkomst 'Middeldure huur' van het Platform Woningmarkt Regio AmersfoortGeslaagde themabijeenkomst 'Middeldure huur' van het Platform Woningmarkt Regio Amersfoort

Geslaagde themabijeenkomst 'Middeldure huur' van het Platform Woningmarkt Regio Amersfoort

Maandag 11 april waren minister Blok en gedeputeerde Van den Berg te gast bij de jaarlijkse bijeenkomst van het Platform Woningmarkt van Regio Amersfoort. Het thema van deze bijeenkomst was middeldure huur. Sustay was in de discussie vertegenwoordigd door Menno Schapendonk. Zijn praktische conclusie waarmee doorbraken behaald worden is: “Met gelijke mindset samen (overheid, ontwikkelaar, belegger/corporatie en bouwer) locatiegericht aan business case en lokale woonbehoefte werken. Maatwerk voor overheid, belegger en bewoners.” Evenwicht in vraag en aanbod op de woningmarkt is een blijvend aandachtspunt in de regio Amersfoort. Op dit moment is het middeldure huursegment (circa € 700 tot 900,-) de ontbrekende schakel. Daarom zetten partijen in de regio zich in om meer middeldure huur te realiseren, mede om meer dynamiek op de woningmarkt te krijgen. Maar tegelijkertijd constateren partijen ook belemmeringen, waardoor de realisatie van middeldure huur minder voortvarend verloopt dan gewenst en benodigd is. Op 11 april werd de urgentie van de opgave in de regio door wethouder Imming van Amersfoort belicht. Verder werd aan de hand van concrete voorbeelden en ervaringen van binnen en buiten deze regio stilgestaan bij de succesfactoren en de belemmeringen in de praktijk van het realiseren van middeldure huur. (Meer op: Bureau Regio Amersfoort)

Lees verder

Rhenomare gaat eindelijk plat

 Eindelijk is het zo ver: Rhenomare gaat tegen de vlakte. Het pand op de hoek van de Rijksstraatweg en de Meerndijk in De Meern staat al jaren te vervallen. Vandaag, maandag 18 april start de sloop. Iedereen die er wel eens langs rijdt, verbaast zich over de bouwval die ooit restaurant Rhenomare was. Maar vandaag beginnen slopers toch echt met het afbreken van het pand. Ze verwachten er zo’n vier weken mee bezig te zijn

http://leidsche-rijn.nieuws.nl/2016/04/18/rhenomare-gaat-eindelijk-plat/

Lees verder

SPF en SUSTAY tekenen overeenkomst voor 63 duurzame vrije sector huurwoningen in De MeernSPF en SUSTAY tekenen overeenkomst voor 63 duurzame vrije sector huurwoningen in De Meern

SPF en SUSTAY tekenen overeenkomst voor 63 duurzame vrije sector huurwoningen in De Meern

Het Spoorwegpensioenfonds, vertegenwoordigd door SPF Beheer, en de Utrechtse woningontwikkelaar SUSTAY | verantwoord wonen hebben een koopovereenkomst gesloten voor de turn-key ontwikkeling en realisatie van 63 energiezuinige huurwoningen in De Meern-Utrecht.

http://www.sustay.nl/images/pdf/Persbericht%20Sustay-SPF%20De%20Meern%2007032016.pdf

Lees verder

BNR zaken over Sustay als alternatief voor huurmarkt

 Sustay in interview genoemd als goed alternatief voor huurwoning met huurprijs van €650 tot €850. Te horen tussen 56ste en 57ste minuut.

http://www.bnr.nl/?service=player&type=column&audioId=2764859

Lees verder

a.s.r. en SUSTAY tekenen voor 40 huurappartementen in Nieuwegeina.s.r. en SUSTAY tekenen voor 40 huurappartementen in Nieuwegein

a.s.r. en SUSTAY tekenen voor 40 huurappartementen in Nieuwegein

a.s.r. vastgoed vermogensbeheer en huurwoningontwikkelaar SUSTAY | verantwoord wonen hebben een turn-key overeenkomst gesloten voor 40 levensloopbestendige huurappartementen aan de Van Reeslaan in Nieuwegein. a.s.r. vastgoed vermogensbeheer doet deze investering namens het ASR Dutch Core Residential Fund. Thunnissen Bouw uit Heemstede neemt de realisatie van de woningen voor haar rekening. Het appartementengebouw is ontworpen door Bureau 070 uit Den Haag. De benodigde vergunningen zijn aangevraagd. De bouw van het project start naar verwachting medio 2016 en de appartementen worden in het derde kwartaal van 2017 opgeleverd.

Lees verder

Er komen nieuwe plannen voor kantoorpand RhijnhaegheEr komen nieuwe plannen voor kantoorpand Rhijnhaeghe

Er komen nieuwe plannen voor kantoorpand Rhijnhaeghe

Het kantoorpand Rhijnhaeghe op de hoek van de Kennedylaan en de Van Zijldreef in Bunnik wordt waarschijnlijk in de nabije toekomst herontwikkeld. De gemeente is vooral geïnteresseerd in herontwikkeling naar woningbouw.

http://nieuwsbode-bunnik.nl/nieuws/er-komen-nieuwe-plannen-voor-kantoorpand-rhijnhaeghe-1.5671704

Lees verder

Ptolemaeuslaan 56 (1e verd.) Utrecht
Postbus 40386 3504 AD Utrecht
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
030 - 767 00 46
bottomup

Website gerealiseerd door Mr. Six Marketing Strategy en Interweave